Het lijkt zo eenvoudig: Een besluit nemen met meerderheid van stemmen.

Maar levert het meerderheidsbesluit altijd het beste besluit op? En hoe verhouden de niet-voorstemmers zich tot het besluit? Kunnen zij zich conformeren aan het besluit?

En dan heb je ook nog teamleden die tijdens overleggen hun mond houden, maar vervolgens wel klagen over het genomen besluit. Of dat de vergadering over wordt gedaan in de wandelgangen, na het overleg. Signalen dat het overleg niet goed is en dat nooit het beste besluit genomen kan zijn.

Deep Democracy is een methode waarmee groepsbesluiten winnen aan kracht door gebruik te maken van de wijsheid in de groep. Door eenvoudig toepasbare tools is Deep Democracy van waarde bij het zeggen wat gezegd moet worden en het echt luisteren naar elkaar. De methode helpt om dat wat niet gezegd wordt, bespreekbaar te maken. Alle perspectieven zijn waardevol en worden gerespecteerd.

Niet alle besluiten kunnen Deep Democratisch worden genomen. De tools van Deep Democracy kunnen ook als creatieve brainstorm worden gebruikt ter voorbereiding op besluitvorming.

Beginspraak biedt een 3-uur durende (1,5 uur online) workshop om kennis te maken met de filosofie en methode Deep Democracy. Deze kan ook in-company worden gegeven. Daarnaast worden diverse teams en groepen begeleidt in de toepassing van deze methode. De ervaring is dat iedereen die kennis heeft gemaakt met Deep Democracy direct anders te werk gaan bij het nemen van (groeps)besluiten. Want de principes uit de methode zijn niet alleen toepasbaar in de werksituatie, maar ook op de (sport)vereniging, op school of gewoon thuis.

Voor wie?

Deep Democracy is een (gespreks)methode voor iedereen die werkt in en met groepen; van het voeren van face-to-face gesprekken tot het werken in grote groepen.

Inhoud van de workshop
  • Check-in & check-out
  • Sabotagegedrag (h)erkennen
  • Toepassen van de stappen van Deep Democracy
  • Bewustwording van ranking
  • Roltheorie

Kortom: Je gaat tools leren die je morgen kan toepassen!

Data & tijden

Neem contact op voor meer informatie.

Praktische informatie

Investering: 90,00 euro (excl. 21% BTW)
Groepsgrootte: 6 deelnemers

Een super leuke workshop over Deep Democracy gevolgd bij Jasper. De stappen van DD werden helder doorgenomen. Wat ik prettig vind is dat Jasper snel kan filteren hoe DD een extra toevoeging kan zijn in bestaande processen, maar daarbij wel rekening houdt met de haalbaarheid van ideeën.

In de workshop Deep Democracy heeft Jasper heel duidelijk de stappen aangegeven in dit proces waarin ook de minderheid gehoord wordt, waardoor een zo groot mogelijk draagvlak voor een besluit wordt gerealiseerd. Helder, en een aanrader voor wie vaak met een besluitvormingsproces te maken heeft.

Jasper heeft mij tijdens de workshop deep democracy in een kort tijdsbestek prima kennis laten maken met deze methode. Ik heb er veel van geleerd en kan diverse onderdelen direct toepassen in mijn werk. Daarnaast was het nog gezellig ook. Ik kan deze workshop aan iedereen aanraden.

Ik heb een inspirerende workshop Deep Democracy van Jasper gevolgd. De afwisseling in kennisoverdracht en actieve werkvormen zorgde ervoor dat de informatie ook is verwerkt. Jasper is bijzonder deskundig. Hij illustreert de theorie ogenschijnlijk uit de losse pols met toepasselijke voorbeelden. Hij sluit op een natuurlijke wijze aan bij de belangstelling van de workshopdeelnemers. Zijn manier van presenteren is rustig en overtuigend.

De workshop Deep Democracy door Jasper gaf mij nieuwe, frisse inzichten in de benadering van groepsprocessen. Verhelderend, verfrissend en stimulerend. Zeer de moeite waard. Reden genoeg om me er verder in te verdiepen.

Workshop was goed opgebouwd. Mooi en helder verhaal met veel praktijksituaties. Jasper heeft enthousiast en duidelijk uitgelegd. Goed om te volgen.

Workshop Deep Democracy gevolgd bij Jasper. Helder. Aan de hand van/ruimte voor allerlei praktijkvoorbeelden. Ik zeg: aanrader!

Vanochtend een zeer inspirerende workshop gevolgd over Deep Democracy bij Jasper Nickmann. Een aanrader voor iedereen die regelmatig met groepen gesprekken voert waarin besluiten moeten worden genomen. Veel stof tot nadenken over ‘het niet gevoerde gesprek’. Jasper als facilitator in een fijne inspirerende omgeving. Dank je wel!

Jasper is een bevlogen professional, met een helder verhaal over Deep Democracy. De workshop die hij geeft heeft verbinding, ruimte, kennis en humor. Dit maakt dat je écht iets leert en het direct toe kunt passen én geïnspireerd naar huis gaat.