Geen vast tarief voor de workshop. Met deze methode bepaal je als klant wat je mijn workshop waard vindt en welk bedrag ik op de factuur mag zetten.

Uiteraard zitten daar voor mij risico’s aan. Ik ben overgeleverd aan de goedheid en eerlijkheid van de klant. Je kan ervoor kiezen om mij niks te betalen. In dat geval heb ik of mijn werk niet goed gedaan of er wordt geprofiteerd. In het eerste geval ontvang ik graag feedback. In het tweede geval zal onze samenwerking eenmalig zijn.

Waardebepaling achteraf gaat erom dat de klant zelf bepaalt wat hij wil of kan betalen. Op deze manier wil ik de workshop ook beschikbaar stellen aan klanten die wat minder geld kunnen missen.

Hoe bepaal je wat het waard is?

De dingen die je, je hierbij kan afvragen zijn: hoeveel wijzer of gelukkiger ben ik geworden? Wat kan ik missen, gezien mijn budget? Hoeveel tijd is er voor deze workshop geïnvesteerd? Hoeveel geld/tijd ga ik overhouden dankzij Deep Democracy?

Waardebepaling achteraf betekent niet dat ik gratis werk. Daarom vraag ik altijd vooraf of er een budget beschikbaar is voor de workshop. Alleen als we eerlijk zijn kunnen we het maximale uit onze samenwerking halen.

Verlanglijstje

Geld is voor mij wel handig. Bijvoorbeeld voor het betalen van de hypotheek. Maar misschien heb jij geen geld maar wel iets veel leukers voor mij. Misschien heb je wel kennis, producten en/of vaardigheden die je met mij wilt delen. Of heb je iets anders van waarde waar ik blij van word?

Laat dat dan even weten. We gaan er vast uit komen!