Wie kent het niet? Vergaderingen die nergens over gaan, waar geen besluiten worden genomen, die eindigen met de woorden “volgens mij zijn we het wel eens” in plaats van een stemming, waar het meest in de wandelgangen wordt gezegd of waarbij steeds dezelfde mensen aan het woord zijn.

Dit zijn enkele symptomen van slechte vergaderingen waar niet het beste besluit wordt genomen. En dat is jammer. Want niet het beste besluit betekent gedoe. Niet direct, niet morgen en niet altijd zichtbaar.

Gelukkig kan het ook anders. Slecht vergaderen kost uiteindelijk alleen maar tijd, beter vergaderen levert tijd op. Door bewust te zijn van het groeps- en besluitvormingsproces, oog te hebben voor de ander, echt te luisteren en de juiste vragen te stellen krijg je betere vergaderingen.

De groep als basis

Wil je effectief vergaderen dan heb je een goede structuur nodig. Een goede agenda, voorzitter, notulist en vergaderruimte. Wil je een betere vergadering dat heb je de juiste cultuur nodig. Wie heeft van nature welke rol? Hoe zit het met ranking en begrijpen we elkaar wel? Door hier kennis van te hebben en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan gaat jouw team direct beter vergaderen.

De workshop

Deze in-company workshop is een try-out. Ik wil in een klein team, maximaal 6 deelnemers, aan de slag gaan.

Deze workshop is interessant voor ieder team dat regelmatig vergadert.

Wat krijg je ervoor?

  • Een interactieve workshop met praktische tips, handvatten en oefeningen voor betere vergaderingen
  • Achtergrond informatie over de methodiek/filosofie Deep Democracy

Wat vraag ik van jou?

  • Dat jouw team actief aan de slag wil met dit thema
  • Het is een try-out, dus ik ontvang graag jullie feedback
  • De bijdrage voor de workshop is voor deze try-out laag gehouden, namelijk € 399,- per team (excl. 21% BTW, reiskosten & externe locatie)

Ben jij enthousiast? Meld je dan vandaag nog aan!

Twijfel je nog? Wil je meer weten? Stuur mij een persoonlijk bericht of bel mij.

Wat krijg je?

Observeren

Om de workshop 100% aan te laten sluiten bij jullie team kom ik een vergadering antropologisch observeren. Dit doe ik open, nieuwsgierig en verwonderend. Ik kijk, luister en voel mee hoe jouw team vergadert, besluiten neemt en met elkaar om gaat.

Workshop

Eén of twee weken na de observatie geef ik een op maat gemaakte workshop ‘Beter vergaderen, betere besluiten’ met principes en technieken uit de methode/ filosofie Deep Democracy. Deze workshop duurt circa drie uur en vindt plaats op een externe locatie.

Nazorg

Afhankelijk van het verloop van de workshop vindt er telefonisch of fysiek nacontact plaats. Dit kan ook een terugblik zijn op de workshop, waarbij nog een aantal praktijksituatie worden besproken.